29/11/2023

#Із перших вуст. День 5 Акції «16 днів проти насильства»

З метою привернення уваги учнівської молоді до проблем подолання насильства в сім’ях, захисту прав жінок, жорстокого поводження з дітьми та формування у свідомості школярів нетерпимого ставлення до насильства в Славутицькому ЗЗСО №1 було проведено профілактичні бесіди з учнями 4-А, 5-А, 7-А та 8-А класів з інспектором сектору ювенальної превенції відділу превенції Вишгородського  РУП ГУПН в Київській області, капітаном поліції Лілією Байовою, поліцейським офіцером громади Романом Січко та психологом соціально-психологічного центру Ольгою Мельник.

Інспектор розповіла  дітям про поняття «насильство», «булінг» та «кібербулінг»; про види та прояви насильства в сім’ї та школі; наголосила на можливих наслідках вчинення протиправних дій.

Поліцейський офіцер зазначив, що ігнорування насильства може привести до непередбачуваних наслідків та згадав про тимчасові заборонні приписи, які можна застосувати до кривдників.

Психолог проговорила  питання щодо протидії булінгу, дружні стосунки в класі, повагу до однокласників, вчителів, батьків. Учні з’ясовували, як подолати булінг разом та до кого звертатися за допомогою.

Дякуємо за щирі та відверті бесіди 🤗