14/09/2023

Алгоритм дій учасників освітнього процесу Славутицького ЗЗСО №1 при оголошенні сигналу «Повітряна тривога»


Алгоритм дій учасників освітнього процесу Славутицького ЗЗСО №1 

при оголошенні сигналу «Повітряна тривога». 2023/2024 навчальний рік

 

ПЕРЕД ПОЧАТКОМ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ

 

1. Працівники закладу, учні, які під час оголошення сигналу «ПОВІТРЯНА ТРИВОГА!» перебувають вдома або по дорозі до закладу освіти (до початку робочого дня/уроків) мають прослідувати до найближчого укриття або безпечного місця.

2.  У разі оголошення сигналу «ПОВІТРЯНА ТРИВОГА!» під час прийому/приходу дітей до закладу освіти, вони разом із працівниками закладу терміново  переходять в укриття закладу.

3.   Під час повітряної тривоги після того, як усі учасники освітнього процесу перейшли в укриття, учні до закладу не приймаються до оголошення сигналу «ВІДБІЙ ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ!»

4.   ПІСЛЯ НАДХОДЖЕННЯ СИГНАЛУ «ВІДБІЙ ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ»

4.1.     заклад продовжує освітній процес у звичайному режимі;

4.2.  якщо адміністрація закладу приймає рішення щодо організації навчання в дистанційному режимі, про це оперативно повідомляються працівники закладу, учні, батьки.

 

ПІД ЧАС ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ У ЗАКЛАДІ

5.       Під час оголошення сигналу «ПОВІТРЯНА ТРИВОГА!» УСІ учні і працівники закладу ТЕРМІНОВО  переходять в укриття закладу.

6.       В укритті педагогічними працівниками здійснюється освітній процес, діти продовжують навчання.

7.       Якщо дитина перебуває в укритті закладу освіти під час сигналу «ПОВІТРЯНА ТРИВОГА!» батьки можуть її забрати лише після надходження сигналу «ВІДБІЙ ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ!».

8.       У виняткових випадках (хвороба чи стан, що унеможливлює довготривале перебування дитини в укритті) батьки можуть ОСОБИСТО забрати дитину. Відповідальність за збереження життя і здоров’я дитини батьки беруть на себе.

Додаток 1 до наказу

від 31.08.2023 № 85