22/08/2023

Психологічні хвилинки

Незабаром ніші любі діти повернуться за шкільні парти :)

Шановні колеги, пропонуємо для ознайомлення та використання інформаційні матеріали щодо проведення під час уроку психологічних хвилинок.

Психологічні хвилинки допоможуть здобувачам освіти впоратися зі стресом та його наслідками, емоційно налаштуватися на урок, на плідну роботу, завдяки чому створюватиметься сприятлива атмосфера, яка дасть змогу дітям розслабитися, зняти емоційне напруження, відновити почуття безпеки та психоемоційного комфорту, що є природним механізмом стабілізації.

Регулярне впровадження психологічних хвилинок у зручний час та слушній нагоді допоможе учням стати більш спокійним, врівноваженим, а також дасть змогу краще зрозуміти свої почуття. Учитель має сам визначити, коли і у який час провести психологічну хвилинку.

Пропонуємо переглянути активності які складаються зі 108 коротких, але ефективних відеотренінгів. Усі техніки до цього спецкурсу можна знайти у навчально-методичному посібнику «Психологічна хвилинка», який отримав гриф «Схвалено для використання в освітньому процесі» (рішення експертної комісії з психології та педагогіки від 01.03.2023 протокол No 1) та розміщено за покликанням: https://www.youtube.com/playlist?list=PL4lmqF0LvYNEJk3uHhO9f7M8O6k7xH4Rb.