21/04/2023

Життя людини – найвища цінність

Що для кожного з нас найдорожче? Звичайно, є чимало цінностей, але найголовніша – це життя. Його не стане – і все втратить сенс.

Яким воно має бути, як необхідно поводитися, щоб життя було цікавим і змістовним, багатим на великі події і добрі вчинки? Для чого людина приходить у цей світ? Вона приходить для добра. Творити добро в міру своїх обдарувань і здібностей повинен кожний, адже це високе покликання людини. А кожна людина – це неповторна особистість, яка має свої відчуття, бачення подій, власне життя. Тому в кожного воно складається по-різному.

Роль нас самих в житті дуже велика. Наше майбутнє багато в чому залежить від власного вибору і поведінки сьогодні. Тому, завдання дорослих – вміти вислухати, зрозуміти та допомогти дітям у виборі достойного життєвого напрямку.

Наш час надто обмежений, для того, щоб витрачати його марно. У нас є, у найкращому випадку, всього сто років, всього 36525 днів, всього 876600 годин, всього 52596000 хвилин, і кожна з них – неповторна і до болю жадана.

Пам’ятай:

🔛 немає безвихідних ситуацій. Ніколи не опускайте руки. Поки ми живемо, ми здатні поліпшити своє життя.

🥰 cтався до інших людей так, як хотілося б щоб інші люди ставилися до тебе.

🌤 не обставини повинні управляти людиною, а людина обставинами.

💪 саме коштовне в нашім житті - здоров'я. Про нього потрібно опікуватися. Спати стільки, скільки вимагає організм. Більше рухатися, раціонально харчуватися, оголосити війну палінню.

❤️ життя любить щасливих. Про минуле жалкувати даремно.

✍️ аналізуйте кожний прожитий день - вчитися найкраще на власних помилках.

🤣 кращі ліки від смутку, від стресу, від невдач - оптимізм.