07/12/2022

#Із перших вуст. День 12 Акції «16 днів проти насильства»

Фільми та серіали на тему булінгу

7-11 років

Ці фільми покажуть дитині, як самому уникну
ти конфліктів з іншими дітьми і не звертати уваги на їхні зауваження, як знайти друзів, зберігши індивідуальність. І найголовніше – як бути впевненим в собі і навчитися приймати свої і чужі недоліки.

«Як стати принцесою» (2001), режисер Гаррі Маршалл

Улюблена усіма історія з Енн Хетеуей в головній ролі, яка з Недотепа із «ботаніка» стає справжньою принцесою. «Як стати принцесою» не тільки вчить приймати себе таким, який ти є, а й розбиратися в «аля-друзях», які з’являються разом зі шкільної популярністю.

Посилання: https://uakino.club/film/genre_comedy/1514-yak-stati-princesoyu-schodenniki-princesi.html

«Опудало» (1983), режисер Ролан Биков

Головний російський фільм про Буллінг, в якому маленька Олена відмінно показує, що переживає зацькований дитина: біль, страх поділитися проблемою з дорослими, почуття безвиході і беззахисності.

Посилання: https://megogo.net/ua/view/1362891-opudalo.html

«Міст в Терабітію» (2007), режисер Габор Чупо

Три головних дитячих правила. По-перше, якщо в школі над тобою всі сміються, а батьки не розуміють твоїх захоплень, завжди можна придумати свій чарівний світ. По-друге, один справжній друг вартий тисячі знайомих. І найголовніше – молодші сестри можуть бути не такими вже й противними.

Посилання: http://moviestape.net/katalog_filmiv/drama/6955-mist-u-terabitiju.html

«Шпигунка Херріет» (1996), режисер Бронвен Хьюс

Шестикласниця Херріет – шпигунка. Кожен день вона розслідує дивні шкільні події. Фільм про те, що свої помилки треба визнавати, а також вміти просити за них прощення перед оточуючими. Інакше можна не тільки посваритися з батьками та однокласниками, а й перетворити друзів на ворогів.

Посилання: https://filmix.co/semejnye/96758-shpionka-herriet-shpionka-harriet-shpionka-garriet-harriet-the-spy-1996.html

 12-17 років

Фільми в цій категорії правдивіше і жорсткіше, тому готовність дитини до перегляду повинні оцінити батьки. Ці фільми показують реальне життя і змушують задуматися над по-справжньому важливими питаннями.

«Товариство мертвих поетів» (1989), режисер Пітер Уїр

Джон Кітінг (у виконанні Робіна Уїльямса) не тільки вчить своїх підопічних виділятися з навколишнього сірої маси, але і по-людськи пояснює їм ті важливі моральні істини, які чомусь вселяються в школі насильно.

Посиланняhttp://moviestape.net/katalog_filmiv/drama/1316-tovarystvo-mertvyh-poetiv.html

«Буллер» (2018), режисер Сантіно Кампенеллі

Комедійна історія дорослішання Джиммі, тихого повного школяра, який піддається нападкам з боку місцевого шкільного хулігана Майлза і його дружків. Коли по дорозі додому з навчання після чергової сутички йому випадає шанс познайомитися з колишнім професійним боксером “Крутим” Джексоном і тренером Менні, Джиммі вирішує постояти за себе.

Посилання: https://filmix.co/komedia/138858-zadira-2018.html

«Володар мух» (1963), режисер Пітер Брук

Екранізація роману-притчі Вільяма Голдінга про групу хлопчиків на незаселеному острові після авіакатастрофи. Хоча вразливим дітям фільм дивитися не рекомендується, він відмінна ілюстрація того, як НЕ треба себе вести з друзями.

Посилання: https://rezka.ag/films/thriller/24524-povelitel-muh-1963.html

«Клас корекції» (2014 року), режисер І. ​​І. Твердовський

Коктейль з підліткової жорстокості, застарілої радянської системи шкільної освіти і теми інвалідності, перетворений режисером в зворушливий фільм про перше кохання і дорослішання.

Посиланняhttps://gidonline.io/film/klass-korrekcii/

Проект «Буллер» (2011), режисер Лі Хірш

Найвідоміший документальний фільм про Буллінг. Головні герої фільму – п’ять підлітків, над якими знущаються однокласники. Знімальна група спостерігала за їх сімейним життям і поведінкою в школі протягом одного навчального року.

Джерело